Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Mrągowie

Stawiam na wołowinę

piątek,

Stawiam na wołowinę

15 maja 2019 roku w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego odbyły się warsztaty kulinarne pt. „Stawiam na wołowinę” z założycielem Akademii Kulinarnej Marcinem Budynkiem.

Głównym celem projektu było profesjonalne szkolenie uczniów z zakresu jakości polskiego mięsa wołowego oraz przeprowadzenie instruktaży z zakresu obróbki technologicznej tego mięsa. Nowoczesne metody obróbki wołowiny, marynowanie wołowiny, kompozycje smakowe i aranżacja potraw. Między innymi te elementy mieli okazje zobaczyć i podszkolić uczniowie klasy: 1 A i 2 B. Warsztaty poprowadził Marcin Budynek, jeden z najbardziej uznanych polskich szefów kuchni, założyciel Akademii Kulinarnej oraz Klubu Szefów Kuchni.

Głównym celem było przeprowadzenie instruktażu z zakresu obróbki technologicznej mięsa wołowego, jak i wspólne przygotowanie potraw. Wołowina jest popularnym mięsem w naszym kraju, ale jest różnej jakości. Uczniowie jako młodzi adepci sztuki kulinarnej powinni wiedzieć jak wybrać dobrą wołowinę. To jest umiejętność niezbędna w pracy każdego kucharza.

Organizator: Grażyna Kiełczewska

Bitwa pod Żurawnem

Bitwa pod Żurawnem

Stanisław Sosabowski

Stanisław Sosabowski

Bitwa nad Niemnem

Bitwa nad Niemnem

Bohdan Wroński

Bohdan Wroński

System macOS Mojave

System macOS Mojave

System iPadOS

System iPadOS

Nasze technikum

Szkoły dla dorosłych

Pełna oferta edukacyjna