Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Mrągowie

Kwalifikacja TG.7: SPORZĄDZANIE POTRAW I NAPOJÓW

KURS KWALIFIKACYJNY W ZAWODZIE KUCHARZ 512001

NAUKA NA KURSIE JEST BEZPŁATNA

Cele kształcenia w zawodzie kucharz w formie kursu kwalifikacyjnego – absolwent jest przygotowany do wykonywania następujących zadań:

Organizacja i forma kursu kwalifikacyjnego

Uczestnikami kursu mogą być osoby, które ukończyły 18 lat, ukończyły 8-letnią szkołę podstawową, gimnazjum, zasadniczą szkołę zawodową, średnią lub posiadają wykształcenie wyższe a chcą zdobyć nowe kwalifikacje. Po kursie uzyskujesz: zaświadczenie o ukończeniu kursu

Dodatkowe kwalifikacje:

Ukończenie kwalifikacyjnego kursu zawodowego umożliwia przystąpienie do egzaminu zewnętrznego potwierdzającego kwalifikacje zawodowe. Osoba, która zda egzamin otrzyma świadectwo potwierdzające daną kwalifikację. Słuchacz po uzupełnieniu kwalifikacji „Organizacja żywienia i usług gastronomicznych TG.16” oraz wykształcenia średniego/jeżeli nie posiada*/, może uzyskać tytuł TECHNIKA ŻYWIENIA I USŁUG GASTRONOMICZNYCH

Słuchacz po ukończeniu kursu może pracować w zakładach gastronomicznych typu otwartego i zamkniętego, w tym restauracjach hotelowych i gastronomii sieciowej, w firmach cateringowych, w gastronomii na statkach lub w innych środkach transportu, może prowadzić własną działalność gospodarczą

PLAN NAUCZANIA

Wykształcenie średnie można uzyskać w Liceum Ogólnokształcącym dla Dorosłych w Centrum Kształcenia Zawodowego i Ustawicznego w Mrągowie.

Nasze technikum

Technik informatyk

Szkoły dla dorosłych

Nasza szkoła

Pełna oferta edukacyjna

Oferta szkoły